Het is weekend in de zomer van 2022. De temperatuur stijgt boven de 30 graden, dus het is lekker weer om op pad te gaan. Je bent uitgenodigd voor een dagje varen op een jacht. Daarna hebben je vrienden gereserveerd bij de beachclub. En op het einde van de avond heb je nog een festival staan. Je trekt je mooiste blousje uit de kast en hij zit perfect. Je biceps komen mooi onder de mouw uit en je sixpack straalt. Welke man wil dat nou niet? Maar wacht eens even. Het is nog 76 dagen tot de zomer en er is nog wel wat tijd en aandacht in de gym nodig voor die Summer body. Geen probleem, met de volgende tips lukt het jou om op tijd in shape te raken!

Doe je krachttraining in de sportschool met compound oefeningen

In die goede vorm raak je natuurlijk niet zonder naar de sportschool te gaan. Maar wat moet je dan doen in de sportschool? Het is belangrijk om een goede combinatie tussen cardio en krachttraining te doen. Met cardio zorg je dat je vet verbrand en calorie├źn kwijtraakt. Door krachttraining te doen verbrand je ook calorie├źn, maar kweek je ook spiermassa. Bij het trainen van je spieren is het goed om compound oefeningen te doen. Doe die dan op een hoge intensiteit. Bij compound oefeningen als squatten, deadliften en pull ups pak je meerdere spieren mee en bouw je meer kracht en spiermassa op. Ook ben je sneller klaar en geeft het een beter resultaat.

Eet goed en gezond

Wanneer je naar de gym bent geweest en je spieren goed hebt afgebeuld, is het zaak om goed en gezond te eten om je spieren te herstellen. Je maakt scheurtjes in je spieren en deze scheurtjes herstellen zich door eiwitten. Zorg dat je genoeg eiwitten eet, maar draaf er niet in door. Het eten van te veel eiwitten is ook niet goed voor je. Goed en gezond eten is belangrijk om je energielevel hoog te houden. Als je veel energie hebt kun je harder en beter trainen. Zo raak je sneller in shape voor die vakantie met je vrienden.

Drink water

Dat water drinken goed voor je is, dat hebben we allemaal wel meegekregen. Maar dat het bijdraagt aan het opbouwen van spieren? Over deze kennis beschikt niet iedereen. Naast de eiwitten en andere voedingsstoffen is ook water een goede brandstof voor je spieren. Uit een onderzoek van de California State University blijkt dat kracht atleten sneller en harder groeien nadat ze hebben getraind wanneer er voldoende water in het lichaam aanwezig is. Het heeft namelijk invloed op de metabolische reacties op krachttraining. Water is dus enorm belangrijk om je lichaam tot het uiterste te drijven.

Consistency is key

Is het je doel of fit te worden, nog voor het einde van de zomer? Dan is het belangrijk om consistent naar de gym toe te gaan. Je spieren hebben tijd nodig om te groeien en dus moet je wekelijks een paar keer gaan trainen en consistent goed blijft eten. Alleen dan wordt je sterker, worden je spieren groter en je gaat je vetpercentage omlaag. Zorg er wel voor dat je je spieren ook wat rust geeft. Ze moeten wel goed herstellen voordat je ze weer aan het werk zet. Ook kun je sporten door een sportuitje te organiseren met je vrienden.