Je bent toe aan een nieuwe keuken. Misschien wil je je oude exemplaar vervangen of heb je een huis gekocht waarvan de keuken je niet bevalt of waar nog niks in zit als je een nieuwbouw woning hebt gekocht. Keukens zijn vaak de plek waar meer gebeurt dan alleen koken en eten. Het is ook de plek waar je samenkomt met je gezin of vrienden en familie. Het is de plek waar je samen geniet van een hapje en een drankje. Waar mooie gesprekken gevoerd worden. Waar gelachen wordt en soms een traantje gelaten. Maak daarom van je kookvertrek een ruimte waar jij je thuis voelt en die past bij jou en je eventuele huisgenoten. Het is de plek waar je jarenlang dagelijks gaat zijn, dus kies bewust. Heb je geen idee hoe je dat doet? Dan helpen wij je graag op weg. In dit artikel ontdek je moeiteloos welk model bij jou past.

Wat is de belangrijkste functie van je keuken?

Als je je gaat oriënteren op een nieuwe keuken dan is het goed om te beseffen voor welk doel je de keukenruimte het meest gebruikt. Bij traditioneel gebruik van de keukenruimte is het vooral een plek waar je kookt en eten bereidt. Hier staan de benodigde keukenmeubelen en het is een functionele ruimte waar niet uitgebreid gegeten wordt. Steeds vaker wordt er gekozen voor een eetkeuken waar zowel eten klaargemaakt wordt als waar je uitgebreid kunt dineren. Het is een plek om samen te komen en tijd door te brengen. Een woonkeuken gaat nog een stapje verder en integreert de functie van koken met de functie van woonkamer. Het is de centrale plek waar je leeft met je gezin. Hiervoor heb je een grotere ruimte nodig dan voor de andere types.

Welke stijl keukens vind je mooi?

Als je helder hebt welke functie je keuken heeft in huis, dan is het nu tijd om te ontdekken welke stijl bij je past. Dat is een mooie ontdekkingstocht. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een klassieke keukeninrichting met allerlei tierelantijnen of een strakke greep loze designkeuken en alles wat er tussen zit. Vind je het lastig om te kiezen? Kijk dan eens in woonbladen welke keukenstijlen je het meeste aanspreken. Streep weg wat niet helemaal aan je wensen voldoet en maak zo de keuze steeds makkelijker.

Wat is de beschikbare ruimte van je keuken

Bij de uiteindelijke keuze van de keuken van je dromen mag je na het oriënteren op de functie van de ruimte en de stijl die bij je past gaan kijken wat er haalbaar is in de beschikbare ruimte. In een kleine gesloten ruimte is het wellicht lastig om een volledige woonkeuken te realiseren. Toch hoef je dan niet meteen al je dromen in de kast te leggen. Zet je wensen op papier en vraag een keukenexpert om je te helpen bij creëren van keuken op maat. Investeren in een keukenruimte doe je niet elke dag. Dus gun het jezelf om die investering tot een groot succes te maken.