Het is zeker niet gek om een PVC-vloer in huis te nemen. Dit type bedekking heeft namelijk veel voordelen! Wel is het verstandig om je goed in te lezen voordat je op het kopen overgaat. Heel begrijpelijk natuurlijk, want je schaft niet zomaar een nieuwe vloer aan. Er zitten ook wel een aantal nadelen aan dit type vloer. Maar dit weegt niet op tegen de voordelen. Het is erg mooi en is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Ook is er niet veel onderhoud nodig, wat veel tijd bespaard. Lees in dit artikel meer over een PVC-vloer.

Ontzettend veel voordelen aan een PVC-vloer

Als je kiest voor een vloer van PVC, dan weet je zeker dat je een veelzijdig materiaal kiest. PVC maakt het leven van veel mensen een stuk eenvoudiger. Er is een lange lijst van voordelen op te noemen. Ten eerste is dit type vloer heel sterk en goed bestendig tegen een slijtage. De levensduur is dus lang te noemen. Ook kun je PVC goed gebruiken bij vloerverwarming en vloerverkoeling. Ook kun je het verschil tussen PVC en echt hout bijna niet zien, het heeft echt een mooie uitstraling. Daarnaast is er weinig onderhoud nodig, wat zeker een groot pluspunt is.

Een vloer van PVC en slijtvast

Hoe kan het dat een vloer van PVC slijtvast is? Door de toplaag die hier overheen zit. Deze laag voorkomt namelijk dat er beschadigingen en krassen ontstaan. Je kunt dit in twee diktes krijgen: 0,5 en 0,33 mm. Voor een normaal huis kun je de 0,33 gebruiken en voor projectmatig gebruik beter de 0,5 mm. Door deze slijtlaag van een PVC-vloer is het ook duurzaam materiaal te noemen.

Niet veel onderhoud nodig

Een ander bijkomend voordeel van een PVC-vloer van LAB21 is dat het niet veel onderhoud nodig heeft. Eigenlijk is de belangrijkste klus het stofzuigen en af en toe dweilen. Groot onderhoud is ongeveer 1 of 2 keer per jaar nodig. Hierbij gebruik je een speciaal middel voor de reiniging van PVC-vloeren. Ook kun je ervoor kiezen om een nieuwe waslaag aan te brengen. Hierdoor wordt het nog beter beschermd tegen beschadigingen.

Er kleven een aantal nadelen aan

Er zitten zeker weten erg veel voordelen aan het hebben van een vloer van PVC. Deze kon je hierboven lezen. Wel zijn er nog een aantal nadelen te benoemen. Zo is het bij sommige versies zo dat ze moeilijk te leggen zijn, waardoor je een legservice moet inschakelen. Dit kan extra kosten meebrengen. Ook is het bij PVC-vloeren die gelijmd zijn zo dat je deze niet kunt meenemen als je gaat verhuizen. Bij klik-PVC kan dit dan weer wel. Ten slotte moet je dit type materiaal altijd op een egale ondergrond leggen.