De Spanjaarden ontmoeten er de Inca’s en jij gaat op je rondreis de overblijfselen van een Spaanse verovering en een machtig Incarijk tegemoet. Vanuit de polder vlieg je naar drie landschappen die samen de Zuid-Amerikaanse staat vormen: het Amazone laagland ofwel de Seval, het tropische regenwoud en voor velen het meest magisch: het nevelwoud dat begint vanaf 700 m. Nog steeds is de helft van de Peruaanse bevolking van indiaanse afkomst. De rijke geschiedenis van dit land maakt van Peru een echte nummer-een lange afstands bestemming. Een rondreis Peru wordt werkelijk onvergetelijk. Overal zie je sporen van oeroude culturen terug. Met veel herinneringen aan de roemruchte Inca-tijd.

Spook- en sprookjeswereld van de Andes

Iedereen kent natuurlijk de Inca hoofdstad Machu Picchu maar ook de Spaanse overheersing is er voel- en zichtbaar. In steden zoals Arequipa en Puno ligt de Spaans-koloniale architectuur aan je voeten. Peru is een echt bergland want het Andesgebergte loopt er van noord tot zuid doorheen. De Alpen zijn er klein bij want de Andes klimt met haar toppen tot 6000 meter hoog en is daar dan ook wit gekapt. Het is tijdens je rondreis Peru genieten van het landschap want ook zware vulkanen en verstilde bergmeren vullen de horizon. Afwisseling is troef. Dan weer sta je op een marktje tussen authentieke indianen die allemaal legaal je beurs willen legen voor hun handel. En dan weer zoek je je een weg door het tropisch regenwoud om uiteindelijk uit te komen in een woestijn. Omdat de contrasten zo groot zijn, is reizen door Peru ronduit spannend.

Rondreis Peru langs bebouwde bergen en ingetekende hoogvlaktes

Er valt niets af te dingen op de pracht van Peru’s belangrijkste bestemming: Machu Picchu. Dit is de ‘verborgen’ stad van de Inca’s. Verborgen omdat hoogstwaarschijnlijk zelfs de Spanjaarden niet achter de locatie zijn gekomen. Die ligt heel idyllisch maar inderdaad goed verstopt in de Andes. De ruïnes van de huizen en de tempels krijgen een fotogeniek cachet door de ligging in het gebergte, echt wondermooi. Je voelt de geheimzinnigheid van oude culturen. Datzelfde gevoel bekruipt je als je tijdens je rondreis Peru op hele vreemde land tekeningen stuit. Eigenlijk zou je in een luchtballon boven de reuzen tekeningen moeten hangen want dan wordt pas duidelijk om welke dierfiguren het gaat. De reden van deze enorme Nazca-lijnen? Wie het weet mag het zeggen. Geopperd is wel dat het gaat om tekeningen die ruimtewezens zouden kunnen lezen.

Spaanse indianen centra

Peru mag ook trots zijn op de stad Cuzco. Er is geen mooiere stad in heel Zuid-Amerika. Een bont geheel van Spaanse herenhuizen, kloosters en kerken, veelal opgetrokken boven de ruïnes van een voormalige Inca stad. Kleurrijk en heerlijk sfeervol. Je zou bijna vergeten dat er nog zo’n prachtstad bestaat: Arequipa. Deze ‘witte stad’ ligt aan de voet van de magnifieke vulkaan Misti. Een trekker bij de vulkaan is het klooster Santa Catalina; verdwalen in al die zalen is gegarandeerd!

Negen absolute must-see’s op je rondreis Peru

Een rondreis Peru kan nooit lang genoeg zijn om alle unica’s te bekijken, helaas. Maar onderstaande bestemmingen zijn eigenlijk te bijzonder om te laten liggen:

  • Woestijn oase Huacachina;
  • Inca Trail (42 km tussen Cusco en Machu Picchu);
  • Cotahuasi Canyon;
  • Machu Picchu;
  • Terrassen van Ollantaytambo;
  • Nazca-lijnen;
  • Cusco;
  • Titicacameer (de rieteilanden);
  • Lima (musea en de heksenmarkt).

Ga naar Vanverre.nl voor al jouw toekomstige rondreizen!