Vermoed je dat je partner vreemdgaat of dat je ex-partner met een ander samenwoont, dan kan het inschakelen van een privé detective een verstandig idee zijn. Je kunt een privé detective om zoveel verschillende redenen inhuren dan alleen bij relationele problemen. Hieronder kom je te weten wat de 5 redenen zijn om een privé detective in te huren.

Wat is een privé detective?

De privé detective is iemand die in naam van een cliënt op zoek gaat naar bewijzen van bepaalde vermoedens, waaronder overspel, ziekteverzuim, oplichting, vermissing, stalking, afpersing, diefstal, fraude en dergelijke. Dit wordt op een anonieme en discrete manier gedaan. Meestal gaat het om een ex-politieman of een oud-militair. Nederland kent ruim 400 privé detective bedrijven met gemiddeld 500 werknemers. Een privé detective kan je meestal beter van dienst zijn dan de politie met bepaalde zaken.

Reden 1: Alimentatie onderzoek

Betaal je maandelijks alimentatie, maar heb je vernomen dat je ex-partner inmiddels met een nieuwe partner samenwoont? Dan kan je een privé detective inschakelen voor het laten uitvoeren van een alimentatie onderzoek. Woont je ex-partner samen met een ander, dan ben je volgens de wet niet langer verplicht om te blijven betalen. Om hier voldoende bewijs voor te krijgen kan de privé detective op zoek gaan. Dit scheelt je uiteindelijk maandelijks een hele hoop geld.

Reden 2: Schaduwen personeelslid

Ben je ondernemer en heb je het vermoeden dat een personeelslid niet te vertrouwen is of verdenk je iemand van fraude of diefstal? Denk bijvoorbeeld aan een personeelslid die te vaak afwezig is zonder geldige reden of iemand die belangrijke informatie van het bedrijf aan de concurrent doorverkoopt. Door een privé detective in te schakelen kan je genoeg informatie verschaffen ter bewijs. Het schaduwen van personen kan ook ideaal zijn bij vermoedens van woonfraude, cybercrime of zorgfraude.

Reden 3: Relationele problemen

Een prive detective inhuren doe je ook bij relationele problemen, vooral bij overspel en bedrog. Door middel van een privé detective kan je namelijk bewijs krijgen van de daden in plaats van vermoedens. Ook als je slachtoffer van stalking bent kan een privé detective inschakelen slim zijn. De stalker kan dankzij het speurwerk van de privé detective snel ontmaskerd worden en er kan voldoende bewijs worden verzameld die naar de politie gestuurd kan worden.

Reden 4: Bij oplichting

Als je opgelicht bent, dan is het belangrijk om daar aangifte van te doen bij de politie. Om hier een goede kans te maken dien je echter voldoende bewijs hebben. Een privé detective kan hier goed van pas zijn, aangezien de detective intensief op zoek gaat naar genoeg bewijs van oplichting.

Reden 5: Opsporing van iemand

Een privé detective kan je ook inhuren om iemand op te sporen. Is een naaste verdwenen (onvrijwillig), dan kan je door het inschakelen van een privé detective sneller helderheid krijgen. Privé detectives doen namelijk intensiever onderzoek dan de politie. Daarnaast word je als eerste geïnformeerd zodra de privé detective iets over de vermiste te weten komt. Kevdetectives.be is hiervoor een goede partij.