Het kan buiten ijskoud zijn in deze tijd van het jaar. Er is een Noors gezegde dat meent dat slecht weer niet bestaat, enkel slechte kleding. En zo is het maar net. Overal is er volop winterkleding te koop en je hebt heel veel keus. De selectie van merken als Malelions heeft voor iedereen wat wils, zoals hoodies, jassen en warme broeken. Soms is het lastig van te voren goed te weten welk kledingstuk het warmst gaat zijn wanneer je online besteld. Als je goed weet met welke stoffen jij jouw lichaam het beste kunt warmhouden, heb je geen last meer van de koude winterdagen.

Acryl in kleding

De stof acryl is onder veel mensen nogal onbekend, maar het zit vaak verwerkt in kleding. De kleding van In gold we trust is een mooi voorbeeld hiervan. De mutsen zijn bijvoorbeeld gemaakt van 100% acryl, waarmee je dus gegarandeerd een warm hoofd houdt. Het is een van de warmste stoffen die er is en is ook nog eens heel zacht. Niet alleen is dit dus ideaal voor mutsen, maar ook voor truien of sokken bijvoorbeeld. Ook is acryl minder gevoelig voor krimpen dan andere stoffen, dus als je het per ongeluk te heet wast, hoeft dit nog geen probleem te zijn.

Flanel overhemden

Flanel is haast een synoniem voor een bepaald type overhemd. Vaak zie je deze overhemden met een patroon van blokjes, wat je waarschijnlijk doet denken aan de stijl van een houthakker. Flanel is een stof die je lichaam heel warm houdt. Het is geweven van wol of katoen en in sommige gevallen kan het ook geweven zijn van synthetisch materiaal. Door het weven wordt deze stof uitermate geschikt voor koude dagen. Flanel is dus officieel geen materiaal, maar eerder een bepaalde bewerkingstechniek en uitvoering.

Het natuurlijke wol

Wol is waarschijnlijk de warmste van allemaal, maar het nadeel is dat wol de huid kan irriteren. Ook kan wol snel iets te warm worden. Voor echt koude dagen is wol ideaal, want je kan het over een T-shirt aantrekken en je bent de rest van de dag lekker warm. Dit is dus echt een materiaal voor dagen waarop het het koudst is. Met wol moet je uitkijken in de was en het beste is om wol niet te wassen in de machine. Wol kan namelijk erg snel krimpen, maar ook kan het er minder mooi uit gaan zien na verloop van tijd en veel wasbeurten.