De Canarische Eilanden staan er uiteraard om bekend over een zeer grote aantrekkingskracht te beschikken. Dat geldt niet alleen voor Tenerife en Gran Canaria, maar ook zeker voor het sterk vulkanische eiland Lanzarote. Voor heel wat reizigers geldt dan ook dat ze consequent kiezen voor het ondernemen van een Lanzarote vakantie. Tijdens een dergelijke vakantie kan men dan niet alleen genieten van heerlijk weer en prachtige stranden, daarnaast valt er ook heel wat natuurschoon op dit eiland te ontdekken? Wil jij graag meer ontdekken voor wat het ondernemen van een vakantie naar Lanzarote betreft? Dan moet je vooral zeker verder blijven lezen.

Een bezoek aan de hoofdstad Arrecife

Wanneer je zonder voorafgaand onderzoek naar een bepaalde locatie afreist zal je tot de vaststelling komen dat het in het merendeel van de gevallen een goede keuze is om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het eiland. Dat geldt zeker ook voor jouw vakantie Lanzarote. Het moet dan ook gezegd dat de hoofdstad Arrecife haar bezoekers best het één en ander te bieden heeft. Voor de kust is hier bovendien ook het gezonken cargoschip Temple Hall terug te vinden. Deze bevindt zich in de ondiepe wateren vlak voor de kust. Voor het grootste gedeelte van de romp geldt zelfs dat ze gewoon boven water zichtbaar is. Ondanks het feit dat de nieuwe hoofdstad van het eiland (Arrecife dus) heel wat interessants te bieden heeft geldt dat ook voor de oude hoofdstad Teguise.

Teguise, ook de oude hoofdstad heeft nog steeds vele sterke troeven

Tijdens een vakantie Lanzarote wordt het sterk aangeraden om niet alleen een bezoek te brengen aan de huidige hoofdstad, maar ook aan de oude. Voor deze laatste geldt dat ze luistert naar de naam Teguise. Ze werd gesticht ten tijde van de vijftiende eeuw na de Spaanse verovering van de Canarische Eilandengroep. In eerste instantie is het een aanrader om gewoon even rustig doorheen de witgekalkte straten van deze stad te lopen. Wanneer je moe bent geworden van al dat wandelen kan je even uitrusten op het Plaza de la Constitucion. Hier zijn tal van prachtige, historische gebouwen terug te vinden. Kenmerkend voor deze stad is ook dat zich in het centrum een heuvel bevindt waar het Castillo de Santa Barbara op is terug te vinden. Niet alleen is het fort op zich al zeer bezienswaardig, daarnaast is er ook een zeer interessant piratenmuseum in terug te vinden.

Wat nog meer bezoeken tijdens je Lanzarote vakantie?

Dat je, je tijdens je vakantie Lanzarote in principe geen moment hoeft te vervelen zal ondertussen al wel duidelijk zijn geworden. Dit gezegd hebbende is het zo dat je tot de vaststelling zal komen dat er verspreid over het eiland nog heel wat meer interessante zaken te bezichtigen zijn. Denk hierbij aan:

  • De Cactustuin van Guatiza;
  • De lavatube van Jameos del Agua en Cueva de los Verdes;
  • Het groene meertje van El Golfo;

Naast bovenstaande moeten mensen die houden van vergezichten zeker ook een bezoek brengen aan de Mirador del Rio. Dit is eigenlijk het bekendste uitzichtpunt van het volledige eiland. Ze is terug te vinden op de zogenaamde Famara-kliffen en realiseert een geweldig uitzicht over het nabijgelegen eiland Graciosa. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat je tijdens een Lanzarote vakantie ontzettend veel leuke mogelijkheden hebt om je te vermaken.

Ook op zoek naar winterzon bestemmingen? Kijk niet verder!